Брокколі містить багато потрібних для здоров’я вітамінів і мікроелементів, а також клітковину. Варто якомога частіше вживати страви з цим корисним продуктом. Пропонуємо рецепт салату із броколі з яйцем з ароматною заправкою, яка буквально перетворює впізнаваний смак цих компонентів. Брокколі заграє новими фарбами.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста Брокколі – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Діжонська гірчиця – 2 ст. л.
- Оцет винний червоний – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Зелень – 3 пучка
Процес приготування:
Рецепт салату із броколі з яйцем смачний! Брокколі промиваємо під проточною водою, розбираємо на невеликі суцвіття. Якщо використовуєте заморожену капусту, то її треба попередньо повністю розморозити, утворену рідину злити, при необхідності суцвіття додатково розібрати на частини поменше. У каструлі нагріваємо воду до кипіння, солимо, і кладемо суцвіття капусти. При кипінні середньої інтенсивності варимо брокколі протягом чотирьох-п’яти хвилин. Потім дістаємо шумівкою суцвіття і відразу опускаємо їх у миску з крижаною водою (рекомендується додати у воду кілька кубиків льоду). Цей температурний контраст потрібен для того, щоб брокколі не втратила свій інтенсивний зелений колір.
Яйця також необхідно відварити. Варимо їх близько 12 хвилин, щоб досягти повністю твердого стану жовтка. Готові яйця охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи і розбираємо на жовток і білок. Жовток розминаємо виделкою в крихту, а білок нарізаємо невеликими кубиками.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками.
Для приготування заправки в окремому посуді змішуємо оливкова олія, зернову гірчицю, оцет і шматочки цибулі. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець. Інтенсивно все перемішуємо вінчиком.
В глибоку салатницю викладаємо варені остиглі суцвіття брокколі і кубики білків. Натираємо прямо в салатницю пармезан. Поливаємо приготовленої заправкою і акуратно перемішуємо.
Зверху висипаємо крихту з жовтків. Можна додатково прикрасити половинками варених яєць і зеленню. Рекомендується подавати відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Новости