Запіканка з кабачків з лавашем – ідеальне блюдо для сімейного вечері. Таке блюдо достатню легке, воно прекрасно засвоюється, але разом з тим воно досить ситна. Щоб приготувати його правильно, дотримуйтесь покрокової інструкції, яку ми представляємо вашій увазі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лаваш – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 350 гр.
  • Яловичий фарш – 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Томатний соус – 400 гр.
  • Часник сушений – 1 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 100 мл
  • Приправа Італійські трави – 2 гр.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати запіканку з кабачків з лавашем? Для початку займемося приготуванням м’ясної начинки для нашої запіканки. Для цього відправляємо на вогонь сковороду, политу олією масло. Туди ж додаємо шматочок вершкового масла.

Коли сковорода нагріється, вкладаємо на неї нарізані невеликими кубиками цибулю та моркву. Тушкуємо овочі під закритою кришкою на невеликому вогні, поки вони не стануть м’якими.

Через десять хвилин до овочів відправляємо на сковорідку яловичий фарш. Все ретельно перемішуємо і протушиваем протягом десяти хвилин.

Після цього в отриману масу додаємо томатну пасту. Знову все перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою протягом п’яти хвилин.

Наступний крок – додаємо в нашу начинку сіль, суміш перців, італійські трави, сухий часник, сухий базилік. Заливаємо все склянкою води. Далі накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо тушкуватися на півгодини на повільному вогні.

Тепер займемося приготуванням соусу. Для цього необхідно розтопити в сотейнику невеликий шматочок вершкового масла. Після того, як він розтане, всипаємо в сотейник борошно, все ретельно перемішуємо і залишаємо на пару хвилин. Потім вливаємо в сотейник гаряче молоко. Не припиняємо перемішувати масу до повного розчинення грудочок. У готовий соус додаємо сіль і мускатний горіх.

Тепер беремо форму для запікання. Викладаємо на неї кілька ложок соусу, рівномірно розподіливши його по поверхні форми. Потім поверх соусу устеляємо шар лаваша.

Поверх лаваша рівномірно розподіляємо м’ясну начинку.

Всі поливаємо соусом, посипаємо сиром і знову повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти.

Відправляємо нашу запіканку в духовку, розігріту до 180 градусів на півгодини.

Новости