Буряк – корисний овоч, який часто присутній на нашому столі у складі салатів і супів. Про її корисності можна говорити дуже довго: вона містить в собі вітаміни, розчинну клітковину, завдяки чому нормалізує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Страви з буряка – це чудовий спосіб урізноманітнити своє меню без шкоди для фігури. Сьогодні ми приготуємо салат з буряком, який прекрасний сам по собі, а також відмінно підійде як гарнір до м’ясних страв.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Буряк – 600 гр.
- Кабачки – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 20 гр.
Процес приготування:
Як приготувати салат з буряка «Пальчики оближеш»? Буряк промиваємо, відрізаємо хвостики і кладемо у фольгу. Щільно загортаємо і запікаємо в духовій шафі 1,5 години. Потім дістаємо, даємо буряках охолонути, очищаємо і нарізаємо її дрібними кубиками.
Цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо цибулю в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.
Кабачок промиваємо, якщо у вас молоді кабачки і шкірка у них м’яка – зрізати її немає необхідності. Якщо шкірка тверда – кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо дрібними кубиками кабачок і кладемо в каструлю разом з цибулею.
Зверху викладаємо буряк, добре перемішуємо, на невеликому вогні доводимо вміст до кипіння. Кабачок пустить сік, і наші овочі не будуть пригорати. Закриваємо кришку каструлі і залишаємо овочі тушкуватися на 30 хвилин. Після цього додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Проварюємо пару хвилин додаємо оцет. Все добре перемішуємо, варимо ще хвилину і знімаємо з вогню.
Даємо салату добре охолонути. Викладаємо в тарілку і прикрашаємо зеленню. Салат готовий! Такий салат також можна закачати на зиму. Тоді його слід ще гарячим розкласти в стерилізовані банки і закрутити. Приємного апетиту!
Новости