Якщо ви любитель швидких, простих і одночасно смачних рецептів, то цей салат доведеться вам до душі. Блюдо виходить ніжним, легким і поживним. Незважаючи на прості речовини і швидкість приготування салату, додавши трохи зелені для прикраси можна добитися його вишуканості.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Шинка – 250 гр.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 100 мл
  • Хліб – 80 гр.
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Рецепт салату з шинкою і помідорами гранично простий! Моєму томати і видаляємо з них плодоніжки. Потім нарізаємо плоди зручним для вас чином і всипаємо в салатницю. Залиште один невеликий помідор для прикраси салату при подачі до столу (за бажанням).

Шинку необхідно нарізати невеликими кубиками або смужками і додати в миску до томатів.

Підготуємо твердий сир. З допомогою великої терки подрібнюємо його і відправляємо до решти інгредієнтів салату.

Хліб нарізаємо невеликими шматочками. Ставимо сковороду На вогонь і вливаємо трохи рослинного масла. Після того, як сковорода розжариться, відправляємо туди нарізаний хліб і обсмажуємо до легкого хрускоту. Не забуваємо помішувати, щоб хліб не підгорів. Саморобні сухарики відмінно доповнять салат і додадуть йому хрустку нотку.

Беремо зубчик часнику, очищаємо його і подрібнюємо під пресом. Відправляємо отримане в салат. Потім додаємо обсмажений хліб, залишивши при цьому трохи сухарів для прикраси. Всі інгредієнти заправляємо майонезом і змішуємо.

Переходимо до завершальних дій. Посипаємо зверху салат сухариками, прикрашаємо за бажанням зеленню і томатом, подаємо до столу. Приступити до частування краще відразу, щоб хліб не встиг сильно розмокнути.

Приємного вам апетиту!

Новости