Буряк містить велику кількість вітамінів. З буряка готують салати, закуски і супи. Буряк вживають в їжу як в сирому, так і в готовому вигляді. Я пропоную рецепт цікавого салату з сирих буряків. Салат готується швидко і просто з доступних продуктів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 2 шт.
- Груша – 2 шт.
- Сир Фета – 100 гр.
- М’ята сушена – за смаком
- Лимон – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з буряка сиром. Спочатку приготуйте заправку для салату. Лимони добре промийте. За допомогою дрібної терки зніміть цедру одного лимона. Лимони розрізати навпіл, і з допомогою спеціального пристосування вичавіть з них сік. У ємність, де буде настоюватися заправка, вилийте свіжовичавлений лимонний сік, додайте цедру лимона, мед і рослинне масло. Добре перемішайте.
Буряк добре промийте. Очистіть від шкірки. Наріжте очищену буряк тонкими скибочками або натріть на крупній тертці. Спосіб нарізки виберіть самостійно.
Груші добре вимийте.
Промиті і обсушені груші наріжте або натріть так само, як буряк.
Свіже листя м’яти ретельно промийте, обсушіть і дрібно нарубаєте ножем. Досить буде 1,5-2 столових ложок.
М’який сир Фета поломайте руками на невеликі шматочки.
На красиве блюдо викладіть нарізані буряки і грушу, поламаний сир, дрібно посічену м’яту, полийте настоявшейся заправкою, посоліть і поперчіть. Акуратними рухами перемішайте. Насолоджуйтеся смачним і корисним салатом!
Приємного апетиту!
Новости