Салат з буряка та моркви в томатній заливці, приправлений пікантними нотками часнику, приємно здивує насиченим красивим кольором і натуральним ароматом. Це відмінна можливість зберегти на зиму урожай червоного буряка і моркви, а також помідорів.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Буряк – 1 кг
- Морква – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Часник 8 зуб.
- Помідори свіжі – 0,5 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Масло оливкова – 50 мл
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Сіль – 15 гр.
- Цукор-пісок – 35 гр.
- Оцет винний червоний – 30 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з буряка та моркви з часником на зиму, з лука зняти лушпиння, зрізати корінці, дрібно нарубати. Часник розібрати на зубчики, очистити, роздавити кожен зубчик і дрібно нарізати. У сковороді з товстим дном розігріти олію, покласти цибулю з часником, обсмажити до прозорості близько 10 хв. на середньому вогні.
Томати покласти в окріп на 20 сек., далі надрізати шкірку і зняти її. Потерти м’якоть помідорів на тертці або подрібнити в пюре в кухонному комбайні. Додати томати в сковороду, тушкувати, поки не випарується вся рідина.
Маса з цієї причини повинна загуснути.
Моркву попередньо зварити в мундирі, очистити і потерти на дрібній тертці, додати в сковороду до овочів. Тушкувати все разом 5 хв
Буряк попередньо запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 1 години, загорнувши у фольгу. Це робить аромат коренеплоду набагато насиченішим. Буряк почистити, дрібно натерти, додати в сковороду. Перемішати і готувати масу ще 5 хв
Додати гострий перець, нарізаний тонкими кільцями, всипати солодку паприку, сіль та цукровий пісок. Додати винний оцет. Його також можна замінити бальзамічним. Вогонь посилити і готувати близько 3 хв
Розкласти салат по стерильним банкам, влити зверху тонким шаром оливкова олія, закатати.
Приємного апетиту!
Салат з буряка з цибулею на зиму Салат з буряка та моркви на зиму Салат з помідорів, моркви та цибулі Салат з червоних помідорів на зиму Салати без капусти на зиму Салати з помідорів на зиму