Смак буряка подобається не всім, однак, це дуже поширений і корисний овоч. Рекомендуємо взяти на замітку односкладовий салат з буряка. Він зможе доповнити будь-який обід або вечерю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана – 0.5 склянки
- Буряк – 600 гр.
- Гірчиця – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з буряка як в їдальні. Буряк промийте, розріжте хвостики і залишки гички, відваріть в мундирі, остудіть, очистіть і натріть на крупну тертку.
Терту буряк посоліть, додайте щіпку цукру, перемішайте і залиште на 5-10 хвилин.
Для соусу змішайте півсклянки сметани, з чвертю чайної ложки столової гірчиці і чорним перцем. Кількість перцю визначаєте по своєму смаку.
Змішайте буряк з отриманої заправкою, спробуйте на сіль. Якщо потрібно, додайте солі.
Викладіть салат в миску і подавайте до столу, при бажанні, буряковий салат можна покласти на шматок хліба, вийде непоганий бутерброд.
Приємного апетиту!
Новости