Мабуть, для багатьох не секрет, що буряк є одним з найбільш корисних овочів, яку недарма називають кладезью вітамінів. Тому в холодну пору року медики рекомендують звернути особливу увагу на цей цінний продукт, який легко знайдеться в засіках кожної господині. А в поєднанні з апельсином, також містить велику кількість вітамінів і корисних мікроелементів, буряк розкриє свої унікальні смакові властивості.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Буряк – 2 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Листовий салат – 150 гр.
- Сир Фета – 75 гр.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з буряка з апельсинами, промиваємо і відварюємо буряк. Коли буряк звариться, їй необхідно дати охолонути, потім очистити і після нарізати невеликими шматочками.
Далі беремо апельсин, очищаємо його від шкірки, розбираємо на часточки, при необхідності позбавляємося від білих прожилок і кісточок.
На плоску тарілку викладаємо листя салату, поверх яких необхідно розкласти нарізаний буряк і апельсинові часточки.
Отриману масу посипаємо подрібненим сиром фета.
Залишилося прикрасити страву насінням кунжуту, полити оливковою олією і додати спеції.
Новости