Салат з буряка з чорносливом – це класичне поєднання продуктів, яке активно використовується у слов’янській кухні. Такий салат дуже корисний і ніколи не буде зайвим на святковому столі. Родзинки додає соковитою солодощі, а шматочки волоських горіхів – смакової насиченості.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Чорнослив (без кісточок) – 30 гр.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Волоський горіх – 40 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з буряка з чорносливом просто! Буряк для салату необхідно ретельно промити за допомогою щітки. Не варто відразу очищати буряк, так як без шкірки коренеплід стане тьмяним, після теплової обробки. Крім того, велика частина вітамінів втрачається.

Щоб приготувати буряк, її можна відварити, а можна і запекти. У разі відварювання, опускаємо підготовлені коренеплоди в киплячу воду і варимо при кипінні середньої інтенсивності півтора-дві години до готовності.

У випадку запікання, промиту і обсушену буряк потрібно злегка змастити рослинним маслом і загорнути у фольгу блискучою стороною всередину. Кладемо обгорнуту буряк на деко і запікаємо в духовці при температурі 200 градусів протягом однієї години.

Готової буряках даємо повністю охолонути і знімаємо шкірку з допомогою ножа.

Чорнослив ретельно промиваємо гарячою водою і заливаємо окропом. Витримуємо протягом півгодини, щоб чорнослив добре розм’як.

Родзинки перебираємо від можливих домішок, промиваємо гарячою водою і також заливаємо окропом. Витримуємо десять хвилин і проціджують від рідини.

Віджимаємо розм’якшений чорнослив від зайвої рідини і нарізаємо його невеликими шматочками. У салатницю викладаємо родзинки і нарізаний чорнослив.

Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді протягом п’яти хвилин, поки не з’явиться характерний горіховий аромат. Даємо горіхам охолонути і рубаємо ножем великими шматками.

Остиглу буряк натираємо на тертці з великими отворами або нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо буряк в салатницю до чорносливу з родзинками. Посипаємо горіхами, додаємо майонез і акуратно перемішуємо. За бажанням, можна додатково досолити і поперчити готовий салат. Подавати рекомендується відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Новости