Заготівля виручить вас, дозволяючи приготувати борщ без особливих трудовитрат. Цю заправку потрібно додавати в суп в кінці варіння, оскільки вона вже готова і термічно оброблена. Також закатанный салат з буряка можна використовувати для приготування інших листкових салатів з буряком, наприклад для оселедця під шубою.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Буряк – 1 кг
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з буряку на зиму для борщу, буряк промити, залити холодною водою і поставити на середній вогонь. Після закипання варити коренеплід до готовності (близько 1 години), охолодити в проточній воді. Очистити і натерти на крупній тертці.

Всипати в терту буряк цукровий пісок, сіль.

Додати сік 1 лимона і рослинне масло, перемішати.

Варити на слабкому вогні близько 10-15 хв. після закипання, постійно заважаючи. Якщо заправка почне пригорати, додати кілька столових ложок води. Гарячий салат розкласти по стерилізованим банкам, закатати або закрутити стерильними кришками. Накрити банки з готовим салатом теплим рушником і залишити приблизно на добу остигати до кімнатної температури. Зберігати в погребі чи комори.

Приємного апетиту!

Салати без помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з буряка на зиму Салати у власному соку на зиму