Прекрасний рецепт пісного салату з грибами доведеться як не можна, до речі, в піст, а також для тих, хто не любить або просто не хоче м’яса. В салаті гармонійно поєднуються смак картоплі та грибів, вдало підкреслений пікантною заправкою з ароматним оливковою олією і французькою гірчицею.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Гриби – 600 гр.
- Огірки мариновані – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для заправки: –
- Діжонська гірчиця – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Паприка – 1 щіпка
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування пісного салату з грибами. На першому етапі приступаємо до приготування заправки, поки ми будемо готувати салат, вона настоїться, і всі інгредієнти просочаться запахом і смаком один одного. У глибокій піалі змішуємо гірчицю, лимонний сік, додаємо сіль, перець, паприку. Добре перемішуємо всі інгредієнти віночком або вилкою, в кінці додаємо оливкову олію. Відставляємо соус в бік.
Картоплю промиваємо під струменем води, з допомогою губки видаляємо пісок. Кладемо картоплю в каструлю, заливаємо водою і ставимо отвариваться в мундирі до готовності. По готовності, виймаємо картопля з каструлі, даємо охолонути і очищаємо від шкірки. Нарізаємо картоплю середніми кубиками.
Гриби очищаємо від шкірки, видаляємо жорсткі кінці ніжок і нарізаємо гриби середніми шматочками. Часник очищаємо, кладемо в сковороду, додаємо оливкову олію і нагріваємо його на повільному вогні, поки часник не почне смажитися. Потім виймаємо часник з масла, кладемо в ароматизоване масло гриби, солимо і перчимо їх і смажимо 3-4 хвилини.
Огірки розрізаємо уздовж і навпіл, потім нарізаємо тонкими скибочками. Цибуля промиваємо під проточною водою, просушуємо і дрібно нарізаємо, додаємо цибулю гриби і перемішуємо. У салатнику змішуємо гриби з цибулею, картопля і огірки. Додаємо в салат заправку, добре перемішуємо й даємо настоятися 5-10 хвилин.
Після того, як салат настоявся з заправкою, всі інгредієнти наїлося ароматом гірчиці і оливкової олії, перекладаємо наш салат в порційні тарілки і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
Новости