Сміємо припустити, що для багатьох, в тому числі і досвідчених кухарів, салат, у складі якого присутній хурма, може здатися вельми незвичайним. Але не варто дивуватися, адже мистецтво кулінарії відрізняється поєднанням непоєднуваних інгредієнтів. Хоча дует основних компонентів, хурми і авокадо, навряд чи можна назвати поганим. І в цьому ви легко переконаєтеся, приготувавши це блюдо.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Хурма (стигла) – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Гранат – 0.5 склянки
- Салатна суміш – 1 пучок
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Сік лайма – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з хурмою і авокадо. Для початку очищаємо авокадо і хурму. Потім авокадо нарізаємо кубиками середнього розміру, а хурму – тонкою смужкою. Всі збризкуємо соком лайма.
Салатну суміш викладаємо в салатник, на неї – подрібнений авокадо, потім хурму. Посипаємо зверху зернами граната.
Далі займемося приготуванням заправки. В окремій невеликій мисці з’єднуємо бальзамічний оцет, сіль, гірчицю і перець. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
Фінальний крок – наш салат залишилося полити заправкою. Тепер страву можна подавати до столу.
Новости