Сміємо припустити, що для багатьох, в тому числі і досвідчених кухарів, салат, у складі якого присутній хурма, може здатися вельми незвичайним. Але не варто дивуватися, адже мистецтво кулінарії відрізняється поєднанням непоєднуваних інгредієнтів. Хоча дует основних компонентів, хурми і авокадо, навряд чи можна назвати поганим. І в цьому ви легко переконаєтеся, приготувавши це блюдо.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Хурма (стигла) – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Гранат – 0.5 склянки
  • Салатна суміш – 1 пучок
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Сік лайма – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з хурмою і авокадо. Для початку очищаємо авокадо і хурму. Потім авокадо нарізаємо кубиками середнього розміру, а хурму – тонкою смужкою. Всі збризкуємо соком лайма.

Салатну суміш викладаємо в салатник, на неї – подрібнений авокадо, потім хурму. Посипаємо зверху зернами граната.

Далі займемося приготуванням заправки. В окремій невеликій мисці з’єднуємо бальзамічний оцет, сіль, гірчицю і перець. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Фінальний крок – наш салат залишилося полити заправкою. Тепер страву можна подавати до столу.

Новости