Овочеві салати на зиму ідеально доповнять як обідній, так і святковий стіл. Додавання кабачка зробить закуску ще більш ситної і апетитною.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кабачки – 3 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з кабачків, моркви та цибулі на зиму легко! Ретельно промиваємо кабачки. З молодих і дрібних плодів шкірку не знімаємо. Нарізаємо овочі кубиками невеликого розміру.
Очищаємо від шкірки цибулини, дрібно нарізаємо кубиками.
Моєму помідори і також, як і кабачок, ріжемо невеликими кубиками.
Очищаємо моркву і пропускаємо через середню терку.
У великий сотейник або казан наливаємо олію.
Спочатку викладаємо цибулю і тушкуємо 5 хвилин.
Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо тушкувати стільки ж.
Після чого викладаємо кабачки, готуємо ще 10 хвилин.
Тепер викладаємо всі інші інгредієнти: помідори, горошини чорного перцю, лавровий лист, сіль, цукор і оцет. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 1 годину.
Стерилізуємо банки зручним для вас способом, потім переливаємо готовий салат. Закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Готово!
Салат з кабачків без стерилізації на зиму Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без часнику на зиму Салати з помідорів на зиму Салати у власному соку на зиму