Овочеві салати на зиму ідеально доповнять як обідній, так і святковий стіл. Додавання кабачка зробить закуску ще більш ситної і апетитною.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Кабачки – 3 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з кабачків, моркви та цибулі на зиму легко! Ретельно промиваємо кабачки. З молодих і дрібних плодів шкірку не знімаємо. Нарізаємо овочі кубиками невеликого розміру.

Очищаємо від шкірки цибулини, дрібно нарізаємо кубиками.

Моєму помідори і також, як і кабачок, ріжемо невеликими кубиками.

Очищаємо моркву і пропускаємо через середню терку.

У великий сотейник або казан наливаємо олію.

Спочатку викладаємо цибулю і тушкуємо 5 хвилин.

Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо тушкувати стільки ж.

Після чого викладаємо кабачки, готуємо ще 10 хвилин.

Тепер викладаємо всі інші інгредієнти: помідори, горошини чорного перцю, лавровий лист, сіль, цукор і оцет. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 1 годину.

Стерилізуємо банки зручним для вас способом, потім переливаємо готовий салат. Закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Готово!

Салат з кабачків без стерилізації на зиму Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без часнику на зиму Салати з помідорів на зиму Салати у власному соку на зиму