Салат з кабачків з рисом – соковитий, насичений і дуже ситний. Він відмінно підходить до будь-якої м’ясної страви в якості гарніру, а також може подаватися і як холодна закуска. Готується салат просто: нарізані овочі і доведений до напівготовності рис потрібно просто змішати і тушкувати півгодини. Не нехтуємо стерилізацією банок – це вбереже загортання від псування і забезпечить збереження продукту протягом всієї зими. Вага овочів вказаний вже в очищеному вигляді.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Рис білий (доведений до напівготовності)) – 1 склянка
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль велика – 2 – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати салат з кабачків з рисом на зиму легко! Рис промиваємо під проточною водою. Заливаємо водою так, щоб покрити всі зерна і ставимо на плиту. Доводимо вміст до кипіння і варимо на середній температурі протягом десяти хвилин. Після варіння рис відкидаємо на друшляк і даємо відвару стекти.

Болгарський перець миємо від забруднень і розрізаємо кожен плід навпіл. Насіння витягаємо, плодоніжку вирізаємо. М’якоть нарізаємо дрібними кубиками.

Кабачки миємо й обсушуємо. Якщо шкірка у них занадто груба, її обов’язково зрізаємо, а насіння виймаємо і викидаємо. Молоді кабачки використовуємо цілком, лише зрізавши кінчики з обох сторін. Підготовлені кабачки нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.

Томати промиваємо, обсушуємо і вирізаємо у кожного слід від плодоніжки. Нарізаємо їх невеликими шматочками.

В об’ємну каструлю кладемо підготовлений рис, вливаємо олію і висипаємо нарізані овочі. Перемішуємо і ставимо на плиту. Нагріваємо овочеву суміш до кипіння при постійному помішуванні. Додаємо сіль, чорний мелений перець і цукровий пісок і варимо протягом півгодини. Наприкінці варіння вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо салат з плити.

Гарячий салат фасуємо за попередньо простерилизованным сухим банкам і закатуємо сухими стерильними кришками. Закупорені банки накриваємо ковдрою і в такому положенні даємо їм повільно охолонути. Після охолодження прибираємо салат на зберігання.

Приємного апетиту!

Гострий салат з кабачків на зиму Салат з кабачків і помідорів на зиму Салат з кабачків, помідорів і перцю на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з рисом на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати у власному соку на зиму