Хочете здивувати гостей апетитною і оригінальною закускою? Приготуйте морський салат з грибами і горіхами для вашого святкового столу. Швидке в приготуванні блюдо обов’язково стане особливістю вашого меню.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кальмари – 400 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Волоський горіх – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Кріп для прикраси
Процес приготування:
Варимо в підсоленому окропі кальмари. Даємо морепродуктам охолонути й нарізаємо його дрібними смужками.
Подрібнюємо і печериці. Обсмажуємо до готовності і яскравого рум’янцю в сковороді.
Через крупну тертку сир пропускаємо.
Волоські горіхи очищаємо і подрібнюємо в блендері.
Чистимо цибулю, поділяємо його на тонкі півкільця і ошпарюємо окропом, щоб не занадто гірчив.
Всі підготовлені продукти з’єднуємо в салатниці, солимо, заливаємо майонезом і розмішуємо. Прикрашаємо кропом і подаємо до столу охолодженим. Салат готовий!
Салат з кальмарами і грибами Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і сиром Салати з кальмарами Салати з морепродуктами