Хочете здивувати гостей апетитною і оригінальною закускою? Приготуйте морський салат з грибами і горіхами для вашого святкового столу. Швидке в приготуванні блюдо обов’язково стане особливістю вашого меню.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кальмари – 400 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Кріп для прикраси

Процес приготування:

Варимо в підсоленому окропі кальмари. Даємо морепродуктам охолонути й нарізаємо його дрібними смужками.

Подрібнюємо і печериці. Обсмажуємо до готовності і яскравого рум’янцю в сковороді.

Через крупну тертку сир пропускаємо.

Волоські горіхи очищаємо і подрібнюємо в блендері.

Чистимо цибулю, поділяємо його на тонкі півкільця і ошпарюємо окропом, щоб не занадто гірчив.

Всі підготовлені продукти з’єднуємо в салатниці, солимо, заливаємо майонезом і розмішуємо. Прикрашаємо кропом і подаємо до столу охолодженим. Салат готовий!

Салат з кальмарами і грибами Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і сиром Салати з кальмарами Салати з морепродуктами