Морепродукти добре поєднуються з овочами і грибами. Кальмар не виняток. Приготуйте ситний салат по простому рецептом. Закуску можна подавати до сімейного обіду, а також ставити на святковий стіл.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 250 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з кальмарами, грибами і морквою, кальмар промиваємо і очищаємо від плівки. Для легкого зняття морепродукт можна обшпарити. Після всіх процедур ріжемо тушку тонкими смужками.

Закидаємо кальмар в киплячу підсолену воду з лавровим листком і варимо 1-2 хвилини.

Зливаємо воду і охолодити.

гриби Промиваємо і відправляємо обсмажуватися на сковороду в рослинному маслі. Занадто великі шматочки можна розрізати. Готуємо продукт до рум’янцю.

Моркву чистимо і пропускаємо через тертку.

Викладаємо всі продукти в салатницю, заправляємо майонезом і перемішуємо.

Сіль регулюємо за смаком. Подавати закуску до столу можна теплої або охолодженої. Готово!

Салат з кальмарами і грибами Салат з кальмарами і майонезом Салати з кальмарами