Морепродукти добре поєднуються з овочами і грибами. Кальмар не виняток. Приготуйте ситний салат по простому рецептом. Закуску можна подавати до сімейного обіду, а також ставити на святковий стіл.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 250 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з кальмарами, грибами і морквою, кальмар промиваємо і очищаємо від плівки. Для легкого зняття морепродукт можна обшпарити. Після всіх процедур ріжемо тушку тонкими смужками.
Закидаємо кальмар в киплячу підсолену воду з лавровим листком і варимо 1-2 хвилини.
Зливаємо воду і охолодити.
гриби Промиваємо і відправляємо обсмажуватися на сковороду в рослинному маслі. Занадто великі шматочки можна розрізати. Готуємо продукт до рум’янцю.
Моркву чистимо і пропускаємо через тертку.
Викладаємо всі продукти в салатницю, заправляємо майонезом і перемішуємо.
Сіль регулюємо за смаком. Подавати закуску до столу можна теплої або охолодженої. Готово!
Салат з кальмарами і грибами Салат з кальмарами і майонезом Салати з кальмарами