Любителям морепродуктів салат з кальмарами, яйцем, огірком і зеленим горошком доведеться за смаком. Легкий, соковитий і одночасно з тим ситний, він може бути поданий і як закуска, і як варіант вечері, наприклад, з хрустким багетом. Щоб «підтримати і посилити смак морепродукта, пропонуємо додати в салат трохи крабових паличок. В якості заправки використовуємо традиційний майонез. Кріп не рекомендуємо замінювати на іншу зелень: його специфічний смак і аромат ідеально вписується в загальний склад.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 500 гр.
  • Огірки – 200 гр.
  • Горошок зелений – 1 банка
  • Яйце – 3 шт.
  • Крабові палички – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 4 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з кальмарами, яйцем, огірком і зеленим горошком. Кальмари ретельно промиваємо в проточній воді. Очищаємо тушки від верхньої плівки.

В каструлі нагріваємо підсолену воду до кипіння і опускаємо в неї кальмарів. Варимо дві-три хвилини. Важливо не перетримати тушки, щоб ніжна м’якоть не загрубіла і не стала схожою на гуму.

Відразу після закінчення зазначеного часу кальмари витягуємо з каструлі, кладемо на тарілку і охолодити.

Потім нарізаємо тушки тонкою соломкою.

Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін. Нарізаємо плоди спочатку на поперечні гуртки, а їх потім ріжемо смужками, аналогічно кальмарам.

Крабові палички очищаємо від упаковки і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Також замість крабових паличок можна використовувати крабове м’ясо.

Зелень кропу промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і дрібно рубаємо ножем. Якщо трапляються великі грубі стебла, від них краще позбутися, щоб не псувати ніжну текстуру салату.

Яйця попередньо відварюємо круто і повністю охолоджуємо.

яйця Очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками. Як варіант, можна потерти на тертці з великими отворами.

В салатниці, відповідної за розміром, змішуємо соломку кальмарів, смужки огірка, кубики крабових паличок, подрібнену зелень кропу і шматочки яєць.

Банку горошку розкриваємо, відкидаємо вміст на друшляк і даємо повністю стекти рідини.

Висипаємо горошок в салатницю.

Додаємо до інгредієнтів сіль, чорний мелений перець за смаком та майонез. Акуратно перемішуємо всі компоненти.

Салат готовий. Подавати його краще відразу після приготування, поки він свіжий, ароматний і не встигла виділитися рідина.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і крабовими паличками Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, крабовими паличками і кукурудзою Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салат з крабовими паличками і огірком Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем і кукурудзою Салати з кальмарами