Рецептів салату з кальмарами, яйцем і смаженою цибулею повинен сподобається тим, хто не любить сиру цибулю в складі. Обсмаживши його перед додаванням в салат, можна не тільки пом’якшити різкий смак і «втихомирити» характерний аромат, але і отримати особливу пряно-карамельну нотку, завдяки якій блюдо придбає насичений смак. З кальмарами смажену цибулю поєднується відмінно. В якості заправки салату ідеально підійде традиційний майонез.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Цибуля зелена – для прикраси

Процес приготування:

Рецепт салату з кальмарами, яйцем і смаженою цибулею простий у приготуванні! Кальмарів розморожуємо і ретельно промиваємо в проточній воді.

Знімаємо ножем поверхневу плівку.

В каструлі доводимо до кипіння, злегка підсолену воду і опускаємо в неї підготовлені тушки. Варимо не більше, ніж півтори – дві хвилини.

Готових кальмарів витягуємо з відвару і даємо їм повністю охолонути.

Нарізаємо відварених кальмарів тонкою соломкою.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими прозорими полукружиями.

У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і кладемо в нього лук. При середній температурі плити обсмажуємо його, поки не з’явиться легкий золотистий відтінок. Важливо не перепечеться цибулю, оскільки так він буде гірчити в готовому салаті.

Готовий цибулю перекладаємо з сковороди на тарілку і даємо йому охолонути. Щоб прибрати зайве масло після смаження, цибулю також можна викласти на паперовий рушник – воно вбере жир.

Яйця відварюємо круто, заливаємо холодною водою і повністю охолоджуємо.

Очищаємо їх і нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.

Твердий сир натираємо на крупній тертці.

У миску покласти підготовлені інгредієнти: соломку кальмарів, обсмажений ріпчасту цибулю, шматочки яєць і тертий сир.

Додаємо майонез за смаком.

Перемішуємо всі інгредієнти разом. Пробуємо і при необхідності досолює салат, а також присмачую його чорним меленим перцем.

Подавати салат можна відразу після приготування, а можна і витримати в холодильнику пару годин. Так він настоїться і стане насиченим. Перед подачею посипаємо поверхню салату подрібненими пір’ям зеленого лука.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і сиром Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салати з морепродуктами