Рецептів салату з кальмарами, яйцем і смаженою цибулею повинен сподобається тим, хто не любить сиру цибулю в складі. Обсмаживши його перед додаванням в салат, можна не тільки пом’якшити різкий смак і «втихомирити» характерний аромат, але і отримати особливу пряно-карамельну нотку, завдяки якій блюдо придбає насичений смак. З кальмарами смажену цибулю поєднується відмінно. В якості заправки салату ідеально підійде традиційний майонез.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Цибуля зелена – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт салату з кальмарами, яйцем і смаженою цибулею простий у приготуванні! Кальмарів розморожуємо і ретельно промиваємо в проточній воді.
Знімаємо ножем поверхневу плівку.
В каструлі доводимо до кипіння, злегка підсолену воду і опускаємо в неї підготовлені тушки. Варимо не більше, ніж півтори – дві хвилини.
Готових кальмарів витягуємо з відвару і даємо їм повністю охолонути.
Нарізаємо відварених кальмарів тонкою соломкою.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими прозорими полукружиями.
У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і кладемо в нього лук. При середній температурі плити обсмажуємо його, поки не з’явиться легкий золотистий відтінок. Важливо не перепечеться цибулю, оскільки так він буде гірчити в готовому салаті.
Готовий цибулю перекладаємо з сковороди на тарілку і даємо йому охолонути. Щоб прибрати зайве масло після смаження, цибулю також можна викласти на паперовий рушник – воно вбере жир.
Яйця відварюємо круто, заливаємо холодною водою і повністю охолоджуємо.
Очищаємо їх і нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.
Твердий сир натираємо на крупній тертці.
У миску покласти підготовлені інгредієнти: соломку кальмарів, обсмажений ріпчасту цибулю, шматочки яєць і тертий сир.
Додаємо майонез за смаком.
Перемішуємо всі інгредієнти разом. Пробуємо і при необхідності досолює салат, а також присмачую його чорним меленим перцем.
Подавати салат можна відразу після приготування, а можна і витримати в холодильнику пару годин. Так він настоїться і стане насиченим. Перед подачею посипаємо поверхню салату подрібненими пір’ям зеленого лука.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і сиром Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салати з морепродуктами