Відмінний салат з кальмарами, яйцем і солоним огірком, який і в якості холодної закуски підійде, і може бути поданий як гарнір. Шматочки солоного огірка у складі надають страві соковитості і добре поєднуються з кальмарами. Ріпчасту цибулю рекомендуємо обробити окропом, щоб прибрати різкість і пом’якшити гостроту. Як варіант, можна використовувати і червоні сорти цибулі – вони солодші і м’якше за смаком. Для подачі використовуємо листя зеленого салату, на них страва виглядає набагато яскравіше і апетитніше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 500 гр.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Листовий салат для прикраси

Процес приготування:

Готувати салат з кальмарами, яйцем і солоним огірком легко! Кальмарів розморожуємо, якщо є необхідність, і ретельно промиваємо в проточній воді.

З допомогою ножа зчищаємо поверхневу шкірку і витягуємо спинний хрящ.

Промиті тушки покласти в глибоку миску і заливаємо крутим окропом. В залежності від розміру кальмарів, витримуємо їх в окропі протягом трьох-п’яти хвилин.

Потім промиваємо тушки холодною водою і нарізаємо тонкими смужками.

Солоні огірки промиваємо проточною водою. Розрізаємо вздовж і обов’язково даємо стекти розсолу, якщо він є всередині.

Додатково можна злегка віджати руками огірки, щоб салат не потрапив надлишок рідини. Нарізаємо їх маленькими шматочками.

Яйця відварюємо до твердого жовтка протягом одинадцяти-дванадцяти хвилин. Після варіння відразу заливаємо їх холодною водою і даємо повністю охолонути.

яйця Очищаємо від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками.

Поміщаємо їх у миску і заливаємо окропом. Через три-чотири хвилини воду зливаємо, півкільця цибулі злегка віджимаємо від вологи.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо дуже тонкими, майже прозорими кільцями.

Пір’я зеленого лука промиваємо, обсушуємо і ріжемо дрібними поперечними шматочками.

У мисці змішуємо смужки кальмарів, кубики солоного огірка, шматочки варених яєць, півкільця цибулі і подрібнений зелений лук. Заправляємо суміш майонезом, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

Для подачі в загальну салатницю або на порційні тарілки викладаємо промиті листя зеленого салату і на них викладаємо приготований салат. Подавати бажано відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і солоними огірками Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею