як закусочного салату для застіль господині часто вибирають варіант з кальмарами. Така закуска буде легкою і соковитою – те, що потрібно, щоб розбудити апетит і налаштуватися на подальшу трапезу. Для додання страві пікантності і текстури використовуємо хрусткі овочі – цибулю і огірок. А яйця створять ніжну нейтральну смакову базу, на тлі якої кожен інгредієнт заграє своїми кращими відтінками.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Кальмари – 1 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею? Першим ділом поміщаємо яйця в сотейник, заливаємо холодною водою, щоб не потріскалися, і ставимо їх на плиту. З моменту закипання варимо яйця протягом дванадцяти хвилин – для салату потрібна тверда консистенція жовтка. Після варіння заливаємо яйця холодною водою і даємо їм повністю охолонути.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими напівпрозорими пір’ям уздовж довжини цибулини. Якщо є бажання пом’якшити різкий цибульний смак, то можна помістити нарізані пір’я в сито і обдати їх окропом, після чого дати повністю стекти рідини. Така маніпуляція позбавить цибуля від надлишкової гіркуватості і різкості.

Огірки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кожен плід поперечними кружечками. Потім ріжемо гуртки соломкою. Якщо плоди туфлях, і насіння занадто великі і грубі, їх краще викинути, а нарізати тільки саму м’якоть.

Кальмари ретельно промиваємо проточною водою. Потім швидко обдаємо окропом по одній тушці і знімаємо верхню плівку, яка від високої температури почне згортатися. Після цього очищені кальмари потрібно відварити. Для зручності краще відварювати їх також по одній штуці.

Доводимо підсолену воду в каструлі до кипіння і опускаємо кальмара. Через десять секунд дістаємо його, а опускаємо в окріп наступного. Таким чином проварюємо всі морепродукти. Охолоджені тушки нарізаємо соломкою, сумірною з смужками огірка.

В салатницю поміщаємо ріпчаста цибулю, нарізаний огірок, соломку з кальмарів і очищені і порізані смужками варені яйця.

Присипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком, поливаємо майонезом і акуратно перемішуємо.

Подаємо відразу після приготування, прикрасивши тонким зрізом свіжого огірка.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею