Любителям морепродуктів салат з кальмарами, яйцем, огірком і зеленим горошком доведеться за смаком. Легкий, соковитий і одночасно з тим ситний, він може бути поданий і як закуска, і як варіант вечері, наприклад, з хрустким багетом. Щоб «підтримати і посилити смак морепродукта, пропонуємо додати в салат трохи крабових паличок. В якості заправки використовуємо традиційний майонез. Кріп не рекомендуємо замінювати на іншу зелень: його специфічний смак і аромат ідеально вписується в загальний склад.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 500 гр.
- Огірки – 200 гр.
- Горошок зелений – 1 банка
- Яйце – 3 шт.
- Крабові палички – 100 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – 4 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з кальмарами, яйцем, огірком і зеленим горошком. Кальмари ретельно промиваємо в проточній воді. Очищаємо тушки від верхньої плівки.
В каструлі нагріваємо підсолену воду до кипіння і опускаємо в неї кальмарів. Варимо дві-три хвилини. Важливо не перетримати тушки, щоб ніжна м’якоть не загрубіла і не стала схожою на гуму.
Відразу після закінчення зазначеного часу кальмари витягуємо з каструлі, кладемо на тарілку і охолодити.
Потім нарізаємо тушки тонкою соломкою.
Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін. Нарізаємо плоди спочатку на поперечні гуртки, а їх потім ріжемо смужками, аналогічно кальмарам.
Крабові палички очищаємо від упаковки і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Також замість крабових паличок можна використовувати крабове м’ясо.
Зелень кропу промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і дрібно рубаємо ножем. Якщо трапляються великі грубі стебла, від них краще позбутися, щоб не псувати ніжну текстуру салату.
Яйця попередньо відварюємо круто і повністю охолоджуємо.
яйця Очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками. Як варіант, можна потерти на тертці з великими отворами.
В салатниці, відповідної за розміром, змішуємо соломку кальмарів, смужки огірка, кубики крабових паличок, подрібнену зелень кропу і шматочки яєць.
Банку горошку розкриваємо, відкидаємо вміст на друшляк і даємо повністю стекти рідини.
Висипаємо горошок в салатницю.
Додаємо до інгредієнтів сіль, чорний мелений перець за смаком та майонез. Акуратно перемішуємо всі компоненти.
Салат готовий. Подавати його краще відразу після приготування, поки він свіжий, ароматний і не встигла виділитися рідина.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і крабовими паличками Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, крабовими паличками і кукурудзою Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салат з крабовими паличками і огірком Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем і кукурудзою Салати з кальмарами