Салати з копченостями завжди звучать цікаво, а в поєднанні з сухофруктами зовсім незвично. Салат з копченою куркою і чорносливом – знахідка для святкового столу. Салат виходить неймовірно смачним і красивим. Такий салат найкраще подавати порційно у красивих келихах або оригінальних креманках.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Копчена курка – 150 гр.
- Чорнослив – 30 гр.
- Огірки – 100 гр.
- Арахіс – 20 гр.
- Майонез – 50 гр.
- Йогурт – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з копченою куркою і чорносливом просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для апетитного салату. Огірки добре помийте, обсушіть і наріжте тонкою соломкою. Копчену курку при необхідності очистіть від шкіри і відокремте від кісток. Куряче м’ясо наріжте таким же способом, як і огірки.
Чорнослив добре промийте під проточною водою, якщо він виявився занадто сухий, замочіть його в окропі хвилин на 10. Обсушіть чорнослив паперовими рушниками і наріжте смужками. Арахіс подрібніть за допомогою гострого ножа або кавомолки, але так, щоб шматочки арахісу були великою крихтою.
З’єднайте в невеликій мисці натуральний йогурт, майонез, додайте спеції за смаком, добре перемішайте. У салатник викладіть копчене куряче м’ясо, огірки і чорнослив. Салат заправте приготованим соусом. Ретельно перемішайте.
Готовий салат розкладіть порційно по красивим креманках, зверху прикрасьте крихтою арахісу.
Приємного апетиту!
Салати з куркою