Смачний, поживний салат з неймовірним смаковим поєднанням. Копчена курки, гриби і чорнослив прекрасно доповнюють одне одного, а ніжна сметанна заправка зробить його ще апетитніше!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Копчена курка – 400 гр.
- Чорнослив – 150 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Сир – 300 гр.
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сметана – 250 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат з копченою куркою, печерицями, чорносливом і волоським горіхом? Картоплю і моркву чистимо відварюємо в підсоленій воді до готовності. Її перевіряємо виделкою, овочі повинні бути м’якими.
Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо на рослинному маслі 10-13 хв, періодично помішуючи.
Яйця варимо круто. Для цього відправляємо їх в киплячу воду і варимо 10 хв., охолоджуємо під проточною водою і дрібно кришимо.
Тепер ріжемо відварені картоплю і моркву невеликими кубиками.
Часник пропускаємо через прес і змішати зі сметаною і сіллю.
Сир натираємо на крупній тертці.
Чорнослив промиваємо, даємо йому підсохнути і ріжемо шматочками.
Волоські горіхи подрібнюємо у блендері або кавомолці.
Копчену курку ріжемо невеликими кубиками або брусочками.
Тепер беремо глибоку тарілку і вистилаємо її плівкою. Викладаємо салат шарами. Відразу кладемо половину сир і яйцы, ½ картоплі, печериці і ½ горіхів і чорносливу. ½ Курки і моркви, знову повторюємо шар картоплі, сиру, яєць, горіхів, чорносливу, курки і моркви. Закриваємо салат плівкою і ставимо в холодильник на 1,5-2 години.
Перевертаємо салат і знімаємо плівку.
Можна подавати до столу! Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і картоплею Салат з куркою, грибами і часником Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з куркою, грибами, картоплею та морквою Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салат з куркою, грибами, сиром, яйцем і огірком Салат зі смаженими грибами і куркою