Смачний, поживний салат з неймовірним смаковим поєднанням. Копчена курки, гриби і чорнослив прекрасно доповнюють одне одного, а ніжна сметанна заправка зробить його ще апетитніше!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Копчена курка – 400 гр.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 250 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з копченою куркою, печерицями, чорносливом і волоським горіхом? Картоплю і моркву чистимо відварюємо в підсоленій воді до готовності. Її перевіряємо виделкою, овочі повинні бути м’якими.

Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо на рослинному маслі 10-13 хв, періодично помішуючи.

Яйця варимо круто. Для цього відправляємо їх в киплячу воду і варимо 10 хв., охолоджуємо під проточною водою і дрібно кришимо.

Тепер ріжемо відварені картоплю і моркву невеликими кубиками.

Часник пропускаємо через прес і змішати зі сметаною і сіллю.

Сир натираємо на крупній тертці.

Чорнослив промиваємо, даємо йому підсохнути і ріжемо шматочками.

Волоські горіхи подрібнюємо у блендері або кавомолці.

Копчену курку ріжемо невеликими кубиками або брусочками.

Тепер беремо глибоку тарілку і вистилаємо її плівкою. Викладаємо салат шарами. Відразу кладемо половину сир і яйцы, ½ картоплі, печериці і ½ горіхів і чорносливу. ½ Курки і моркви, знову повторюємо шар картоплі, сиру, яєць, горіхів, чорносливу, курки і моркви. Закриваємо салат плівкою і ставимо в холодильник на 1,5-2 години.

Перевертаємо салат і знімаємо плівку.

Можна подавати до столу! Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і картоплею Салат з куркою, грибами і часником Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з куркою, грибами, картоплею та морквою Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салат з куркою, грибами, сиром, яйцем і огірком Салат зі смаженими грибами і куркою