Салати з морепродуктами відмінно доповнює пікантна рукола. Спробуйте корисну, багату білком закуску для легкої вечері. Блюдо просте і швидке в приготуванні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Кальмари – 200 гр.
- Рукола – 1 пучок
- Зелень – 1 пучок
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Лимонний сік – 30 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кунжут – за смаком
- Масло оливкове – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати салат з креветками, кальмарами і руколою? Ріпчасту цибулю ріжемо дуже тонко. Найкраще півкільцями. Гострий перець і зелень також подрібнюємо. Перешкодимо продукти в зручну глибоку миску, додаємо ложку лимонного соку і перемішуємо.
Далі нарізаємо інші овочі: огірок, помідор і солодкий перець. Відправляємо в загальну посуд.
Відварюємо кальмари і креветки до готовності, відкидаємо на друшляк і приєднуємо до овочів.
На сервірувальну тарілку викладаємо рукколу.
На рукколу рівномірно розкладаємо всі інші інгредієнти. Заправляємо салат сумішшю з оливкової олії, солі, перцю і кунжуту. Холодна закуска з морепродуктів готова!
Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і цибулею Салат з креветками і болгарським перцем Салат з креветками і огірками Салати з кальмарами Салати з морепродуктами