Пропоную скористатися ще одним швидким та простим рецептом і приготувати салат з креветками, руколою і моцарелою. Салат стане прикрасою вашого обіднього столу. Також закуску можна подати на святковий стіл в якості неймовірно смачного частування. Обов’язково приготуйте, і ваші рідні і близькі будуть в захваті.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Рукола – 50 гр.
- Сир Моцарелла – 150 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Креветки свіжі (очищені) – 100 гр.
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Масло оливкова – 100 мл
- Корінь імбиру – за смаком
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти для салату з креветками, руколою і моцарелою. Першим ділом ретельно промийте рукколу під проточною водою, а потім струсіть від зайвої вологи. Помідори ретельно вимийте під проточною водою і обсушити.
Апельсин ретельно вимийте і обсушіть, розріжте навпіл, а потім видавіть апельсиновий сік. Якщо потраплять кісточки, витягніть їх.
Лимон ретельно вимийте і обсушіть, розріжте навпіл, а потім видавити лимонний сік. Якщо потраплять кісточки, витягніть їх.
В невеликій ємності змішайте лимонний і апельсиновий сік, потім влийте необхідну кількість рисового оцту і додайте цукровий пісок.
Корінь імбиру очистіть від шкірки, промийте в проточній воді, а потім наріжте тонкою соломкою. Додайте приготовлений раніше соус.
Соус налити в сотейник з товстим дном, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і кип’ятіть соус 3-5 хвилин.
зніміть Соус з вогню і процідіть через дрібне сито в невелику ємність, потім влийте необхідну кількість оливкової олії і перемішайте до однорідної консистенції.
Креветки очистити від панцира і кишечника.
добре розігрійте Сковороду на помірному вогні. Налийте невелику кількість оливкової олії. Викладіть очищені креветки і обсмажте до золотистої скоринки з двох сторін. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. А потім зніміть з вогню.
Помідори наріжте на кілька частин часточками.
Сир «Моцарелла» наріжте невеликими скибочками.
Підготовлену рукколу викладіть в миску. Трохи посоліть.
Потім полийте невеликою кількістю приготовленого соусу. Гарненько перемішайте.
У центр блюда або тарілки для подачі викладіть рукколу, по краю викладіть часточки помідорів.
В довільному порядку викладіть сир «Моцарелла» і обсмажені креветки. Потім за смаком присипте кедровими горішками і подавайте на стіл з соусом, попередньо перелив його в соусник.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і апельсином Салат з креветками і моцарелою Салат з креветками і овочами Салат з креветками і сиром Салат з креветками, помідорами і сиром Салати з морепродуктами