майонезних салатах курка відмінно поєднується зі смаком волоських горіхів, які розкривають м’ясний аромат. Солодкість консервованого ананаса змішується з сіллю від майонезу, і виходить дуже незвично. Для викладання салату рекомендується мати формувальне кільце.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Ананас консервований – 480 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Майонез – 4 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з куркою, ананасом і волоським горіхом. Курячу грудку відварити в підсоленій воді. Остудити і зняти шкірку, зняти м’ясо з кісток. Нарізати курятину невеликими кубиками.
Сир натерти крупно на тертці.
З ананасів злити сік, перекласти їх в друшляк і почекати, поки вони трохи обсохнуть. Нарізати кубиками фрукти. Волоські горіхи трохи прожарити на сухій сковороді, перетерти в руках, щоб прибрати коричневу лушпиння, де це можливо. Порубати горіхи гострим ножем невеликими шматочками.
Яйця зварити круто, очистити і нарізати кубиками. Заправити майонезом яйця і перемішати.
На тарілку або блюдо викласти формувальне кільце (якщо його немає, можна обрізати з обох кінців пластикову пляшку). Перекласти салат шарами у кільце, зверху трохи промазати майонезом і посипати волоськими горіхами.
Подати порційний салат на тарілки кожному гостю окремо.
Приємного апетиту!
Салат з куркою та ананасом Салат з куркою, ананасом і майонезом Салат з куркою, ананасом, сиром і майонезом Салат з куркою, ананасом, яйцем, сиром і волоським горіхом Салат з курячою грудкою, ананасом та сиром Салати з куркою