майонезних салатах курка відмінно поєднується зі смаком волоських горіхів, які розкривають м’ясний аромат. Солодкість консервованого ананаса змішується з сіллю від майонезу, і виходить дуже незвично. Для викладання салату рекомендується мати формувальне кільце.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Ананас консервований – 480 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з куркою, ананасом і волоським горіхом. Курячу грудку відварити в підсоленій воді. Остудити і зняти шкірку, зняти м’ясо з кісток. Нарізати курятину невеликими кубиками.

Сир натерти крупно на тертці.

З ананасів злити сік, перекласти їх в друшляк і почекати, поки вони трохи обсохнуть. Нарізати кубиками фрукти. Волоські горіхи трохи прожарити на сухій сковороді, перетерти в руках, щоб прибрати коричневу лушпиння, де це можливо. Порубати горіхи гострим ножем невеликими шматочками.

Яйця зварити круто, очистити і нарізати кубиками. Заправити майонезом яйця і перемішати.

На тарілку або блюдо викласти формувальне кільце (якщо його немає, можна обрізати з обох кінців пластикову пляшку). Перекласти салат шарами у кільце, зверху трохи промазати майонезом і посипати волоськими горіхами.

Подати порційний салат на тарілки кожному гостю окремо.

Приємного апетиту!

Салат з куркою та ананасом Салат з куркою, ананасом і майонезом Салат з куркою, ананасом, сиром і майонезом Салат з куркою, ананасом, яйцем, сиром і волоським горіхом Салат з курячою грудкою, ананасом та сиром Салати з куркою