Фішкою цього салату є додавання апельсина, до звичних для нас, інгредієнтів. Його ні в якому разі не потрібно нічим замінювати: цитрусові додають соковитості, контрастною солодощі та свіжості класичного салату з курки з морквою по-корейськи.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 600 гр.
- Апельсин – 2 шт.
- Яйце – 6 шт.
- Морква по-корейськи – 1 банка
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Майонез – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з куркою, апельсинами і корейською морквою. Курячі грудки промити і зварити до готовності на середньому вогні, бульйон можна заморозити для супу. Охолодити, зняти шкіру, зняти м’ясо з кісток, перевіряючи пальцями, щоб осколки кісток не потрапили в салат. Нарізати курятину кубиками середнього розміру.
Яйця викласти в киплячу воду, додати дрібку солі і варити рівно 10 хв. Потім ложкою швидко перекласти яйця в каструлю з холодною водою і дати охолонути, воду міняти 2 рази. Очистити і нарізати кубиками або шматочками. Додати до курки.
З корейської моркви злити маринад і злегка віджати руками, порізати.
Додати до решти інгредієнтів, частину залишити для прикраси салату в кінці.
Апельсини обдати окропом. Розділити їх на сегменти, зняти з сегментів шкірку і нарізати м’якоть невеликими шматочками. З кукурудзи злити сік, відкинути на сито і додати разом з апельсинами в салат. Туди ж додати майонез, перемішати. Спробувати на сіль. Якщо треба, досолити.
Викласти салат в порційні кільця, потім кільця акуратно зняти. Зверху на салат викласти корейську моркву і увіткнути по листочка петрушки.
Приємного апетиту!
Салати з куркою