Ошатний салат, укладений у формі кільця шарами, часто називають «Малахітовий браслет» за його красивий і неповторний вигляд. Поєднання кислинки фруктів, пряної моркви і ніжного м’яса в одній страві чудово гармонує. Страва чудово підійде до будь-якого свята.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряче філе – 300 гр.
- Ківі – 4 шт.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з куркою, ківі і корейською морквою? Відваріть курку в підсоленій воді з перцю горошком і лаврушкой, залиште охолонути. У той же час яйця відваріть круто і охолодіть в крижаній воді, видалите шкаралупу. Білки натріть крупно, жовтки – дрібно. Ківі очистіть від шкірки і наріжте половину тонкими кружечками для прикраси, а решта – кубиками.
зніміть шкірку З яблука, вийміть серцевину і наріжте тією ж формою, що і ківі.
На плоску тарілку встановіть форму, попередньо обгорнуту плівкою. У центр поставте склянку, так само загорнутий в плівку.
Укладіть на дно тарілки філе, нарізане кубиками.
На м’ясо укладіть ківі, трохи притискаючи ложкою.
Присипте шаром білків і полийте майонезом. Розрівняйте шар.
Корейську моркву розкладіть на майонезному шарі.
Додайте кубики яблука і знову пройдіться майонезом, трохи утрамбовуючи шари ложкою.
Посипте жовтками яєць вкруговую.
Акуратно і не поспішаючи приберіть форму і стакан.
Укладіть внапуск кола ківі. Поставте салат в холод на 1 годину.
Приємного апетиту!
Салати з куркою