Салат з квасолі і буряка з додаванням інших інгредієнтів у різних співвідношеннях ставлять на зиму багато господинь. Ця заготовка вимагає часу, але в результаті у вас вийде і самостійне блюдо, і смачний гарнір, і квасолева заправка до борщу. Рецептів такого салату багато, але є деякі загальні принципи технології: використання свіжих і непошкоджених овочів, квасоля, консервована або заздалегідь замоченная суха, обов’язкова стерилізація ємностей для салату, можливість зміни пропорції продуктів по своєму смаку.


Інгредієнти: на 4.5 л.

  • Буряк – 1.5 кг
  • Квасоля – 0.3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
  • Морква – 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • Помідори свіжі – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 0.1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл
  • Масло рослинне – 250 мл

Процес приготування:

Рецепт салату з квасолі з овочами на зиму смачний! Заздалегідь на ніч замочіть в холодній воді білу квасолю. Потім, перед початком готування, квасоля промийте та відваріть, щоб вона стала м’якою, але не розсипалася. З відвареної квасолі воду злийте.

Всі зазначені в рецепті овочі очистіть і добре промийте.

Моркву і буряк подрібнити на крупній тертці або з допомогою кухонних гаджетів, буде швидше і простіше.

Солодкий перець наріжте брусочками, а цибулю – чверть кільцями.

Помідори очистіть від шкірки, обшпаривши їх окропом, і потім будь-яким способом пюрируйте.

Для гасіння салату візьміть спеціальну каструлю або казан. В ній розігрійте стакан рослинного масла, перелийте до нього пюре з помідорів, перемішайте і доведіть до кипіння. Потім в кипляче пюре перекладіть натерту буряк і поваріть її протягом 10 хвилин на невеликому вогні.

Потім перекладіть в каструлю подрібнені моркву і цибулю і тушкуйте салат ще 10 хвилин, періодично помішуючи. В останню чергу перекладіть в каструлю відварену квасолю і нарізаний перець. Потім до салату насипте цукор з сіллю, перемішайте, спробуйте на смак і відразу додайте, чого не вистачає. Тушкуйте салат ще протягом 20 хвилин від початку кипіння. До кінця гасіння налийте в салат столовий оцет.

Поки салат гаситься, стерилізуйте будь-яким способом банки і прокип’ятіть кришки. Гарячий квасолевий салат розкладіть по банках і відразу герметично закупорьте кришками.

Закатані банки з салатом накрийте махровим рушником, не перевертаючи їх на кришки. Охолоджений салат можете поставити на зберігання в будь-темне і прохолодне місце: в комору, в підвал або на балкон.

Вдалих і смачних заготовок!

Салат з буряка з цибулею на зиму Салат з буряка та моркви на зиму Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без капусти на зиму Салати без часнику на зиму Салати з цибулею на зиму