З морепродуктів завжди виходять легкі та вишукані закуски. Спробуйте салат з мідій, свіжих овочів та сиру фети. Блюдо підійде для корисного і смачного вечері.
Інгредієнти: на 2 порції.
- заморожені Мідії очищені – 100 гр.
- Сир Фета – 50 гр.
- Листовий салат – 50 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста (маленький) – 1 головка
- Яйце перепелине – 5 шт.
- Масло – для смаження
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Для заправки: –
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування салату з мідіями і фетою смачний! Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. Закидаємо м’ясо мідій і смажимо на середньому вогні близько трьох хвилин. Можна трохи посолити, а краще використовувати спеції для морепродуктів.
Салатні листя розриваємо руками на шматочки і викладаємо в салатницю.
Помідор нарізаємо тонкими скибочками, огірки – кружечками. Додаємо овочі до салату.
Відварюємо перепелині яйця. Очищаємо, розрізаємо їх навпіл. Фету ріжемо кубиками середнього розміру. Відправляємо це все до овочів.
Лук ріжемо тонкими півкільцями. Його багато не потрібно, тому беріть або маленьку цибулину, або половину великий. Ошпарюємо і додаємо в салат.
Приготуємо заправку. В окрему ємність вливаємо олію, соєвий соус, додаємо гірчицю і вичавлюємо з лимона потрібну кількість соку. Ретельно перемішуємо.
Поливаємо салат заправкою. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Салати з морепродуктами