Свіжі овочі ідеально поєднуються з морепродуктів, якщо ви ще не пробували приготувати салат з таким поєднанням, то саме час це виправити. Для цих цілей підійдуть будь-які овочі і заморожені морепродукти, ми будемо використовувати мідії.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Листовий салат – 50 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- заморожені Мідії очищені – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з мідіями і овочами, розморозьте мідії, викладіть їх в киплячу воду і варіть 2-3 хвилини, потім відкиньте на друшляк і залиште остигати.
Листя салату ретельно промийте під проточною водою, струсіть і залиште, щоб стекла рідина. Салат порвіть руками і викладіть його на плоске блюдо.
Перець промийте, очистіть від насіння і перегородок, нарізати смужками, покладіть на блюдо до салату.
Огірок промийте і наріжте тонкими колами, викладіть його поверх перців.
Помідор промийте, тонко наріжте і покладіть в салат.
Зверху на помідори викладіть варені мідії.
Очистіть цибулю від лушпиння, наріжте півкільцями, розділіть їх руками і розкладіть поверх морепродуктів.
За смаком посоліть, приправте і полийте салат зверху оливковою олією. Безпосередньо після подачі можна змішати всі інгредієнти.
Приємного апетиту!
Салати з морепродуктами