Оригінальний і ситний салат з мовою можна подавати як до сімейного вечері, так і до святкового столу. Смачний делікатес зробить закуску апетитною і особливою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинячий язик – 500 гр.
  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Листовий салат – 50 гр.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Для заправки: –
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з мовою без майонезу? Мова промиваємо і позбавляє від зайвого жиру. Попередньо можна його відмочити в холодній воді, але не обов’язково. Варити в підсоленій воді приблизно 1,5 години. Час приготування залежить від свіжості продукту. Старий делікатес буде варитися довше. Після приготування остуджуємо і ріжемо смужками.

Готуємо заправку. Для цього змішуємо олію, соєвий соус, французьку гірчицю, сік лимона, цукор, подрібнений часник і чорний перець. Сіль додавати не потрібно, так як соєвий соус і без неї зробить заправку досить солоною. Вміст ретельно перемішуємо до однорідного стану. На час прибираємо в холодильник.

Відокремлюємо листя пекінської капусти і нарізаємо великими смужками. Можна порвати руками. Кладемо капусту в салатницю. Сюди ж додаємо листя салату.

Помідори черрі ділимо на половинки. Подрібнюємо свіжу зелень. Все відправляємо в салат. Додаємо мову, вливаємо заправку і ретельно перемішуємо.

Викладаємо салат в порційні тарілки. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати зі свинячим мовою