Оригінальний і ситний салат з мовою можна подавати як до сімейного вечері, так і до святкового столу. Смачний делікатес зробить закуску апетитною і особливою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинячий язик – 500 гр.
- Капуста пекінська – 100 гр.
- Листовий салат – 50 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Для заправки: –
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат з мовою без майонезу? Мова промиваємо і позбавляє від зайвого жиру. Попередньо можна його відмочити в холодній воді, але не обов’язково. Варити в підсоленій воді приблизно 1,5 години. Час приготування залежить від свіжості продукту. Старий делікатес буде варитися довше. Після приготування остуджуємо і ріжемо смужками.
Готуємо заправку. Для цього змішуємо олію, соєвий соус, французьку гірчицю, сік лимона, цукор, подрібнений часник і чорний перець. Сіль додавати не потрібно, так як соєвий соус і без неї зробить заправку досить солоною. Вміст ретельно перемішуємо до однорідного стану. На час прибираємо в холодильник.
Відокремлюємо листя пекінської капусти і нарізаємо великими смужками. Можна порвати руками. Кладемо капусту в салатницю. Сюди ж додаємо листя салату.
Помідори черрі ділимо на половинки. Подрібнюємо свіжу зелень. Все відправляємо в салат. Додаємо мову, вливаємо заправку і ретельно перемішуємо.
Викладаємо салат в порційні тарілки. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати зі свинячим мовою