Огірковий салат в китайському стилі виходить оригінальним за рахунок свого пряного смаку і легкої пікантності. Закуска обов’язково сподобається вашим гостям і стане відмінним доповненням до м’ясних страв.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Огірки – 4 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Кунжут – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати салат з огірків з часником по-китайськи? Огірки ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки.

Очищені огірки нарізаємо дрібними шматочками. Зручно використовувати овочерізку. Потім огірки солимо, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Очищаємо цибулю й ріжемо її тонкими півкільцями. Часник очищаємо від шкірки.

Цибулю закидаємо до огірків. Сюди ж продавлюємо часник.

Додаємо до овочів цукор, червоний мелений перець і оцет.

Ретельно перемішуємо салат. Заздалегідь ставимо розігріватися сковороду.

У сковороду наливаємо масло і після того, як воно добре прогріється, висипаємо кунжут. Перемішуємо і тримаємо на помірному вогні 1-2 хвилини.

Висипаємо кунжут разом з рослинним маслом в салат. Перемішуємо, при необхідності додаємо сіль.

Салат накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.

Остиглу закуску дістаємо з холодильника і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Новости