Огірковий салат в китайському стилі виходить оригінальним за рахунок свого пряного смаку і легкої пікантності. Закуска обов’язково сподобається вашим гостям і стане відмінним доповненням до м’ясних страв.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Огірки – 4 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Кунжут – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати салат з огірків з часником по-китайськи? Огірки ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки.
Очищені огірки нарізаємо дрібними шматочками. Зручно використовувати овочерізку. Потім огірки солимо, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
Очищаємо цибулю й ріжемо її тонкими півкільцями. Часник очищаємо від шкірки.
Цибулю закидаємо до огірків. Сюди ж продавлюємо часник.
Додаємо до овочів цукор, червоний мелений перець і оцет.
Ретельно перемішуємо салат. Заздалегідь ставимо розігріватися сковороду.
У сковороду наливаємо масло і після того, як воно добре прогріється, висипаємо кунжут. Перемішуємо і тримаємо на помірному вогні 1-2 хвилини.
Висипаємо кунжут разом з рослинним маслом в салат. Перемішуємо, при необхідності додаємо сіль.
Салат накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Остиглу закуску дістаємо з холодильника і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Новости