Перед вами рецепт оригінального салату, приготованого з печеного буряка. Салат виходить не тільки смачним, але і корисним. Поєднання всіх інгредієнтів є незвичайним, що робить страву унікальним як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Салат з печеного буряка зможе здивувати рідних і гостей за святковим столом.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Буряк – 3 шт.
- Сир Фета – 100 гр.
- Листовий салат – 20 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Оцет винний червоний – 1 ч. л.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Цукор-пісок – 5 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з печеного буряка? На самому початку необхідно запекти буряк в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-60 хвилин. Запікати буряк краще у фользі.
Далі буряк остуджуємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Фету нарізаємо великими шматочками. Після цього шматочки сиру необхідно обваляти в кунжуті.
Салат промиваємо, при необхідності рвемо на більш дрібні шматочки. Використовувати для цієї страви можна будь-яку салатну зелень – ромен, айсберг, радичио та ін. Можна їх комбінувати. Поміщаємо салатні листя в підходящу ємність.
Підготуємо заправку для салату – змішуємо в окремій ємності оливкова олія, винний оцет, цукровий пісок і сіль.
До салатним листям викладаємо буряк, волоські горіхи, всі поливаємо заправкою. Доповнюємо салат шматочками фети в кунжуті і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Новости