Перед вами рецепт оригінального салату, приготованого з печеного буряка. Салат виходить не тільки смачним, але і корисним. Поєднання всіх інгредієнтів є незвичайним, що робить страву унікальним як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Салат з печеного буряка зможе здивувати рідних і гостей за святковим столом.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Буряк – 3 шт.
  • Сир Фета – 100 гр.
  • Листовий салат – 20 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Оцет винний червоний – 1 ч. л.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 5 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з печеного буряка? На самому початку необхідно запекти буряк в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-60 хвилин. Запікати буряк краще у фользі.

Далі буряк остуджуємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

Фету нарізаємо великими шматочками. Після цього шматочки сиру необхідно обваляти в кунжуті.

Салат промиваємо, при необхідності рвемо на більш дрібні шматочки. Використовувати для цієї страви можна будь-яку салатну зелень – ромен, айсберг, радичио та ін. Можна їх комбінувати. Поміщаємо салатні листя в підходящу ємність.

Підготуємо заправку для салату – змішуємо в окремій ємності оливкова олія, винний оцет, цукровий пісок і сіль.

До салатним листям викладаємо буряк, волоські горіхи, всі поливаємо заправкою. Доповнюємо салат шматочками фети в кунжуті і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!

Новости