Дуже ніжний, ситний салат на підкладці з руколи. Виглядає салат яскраво і помітно, що саме по собі піднімає апетит. Замість черрі можна використовувати і звичайні м’ясисті помідори, перепелині яйця можна замінити курячими. Але при дотриманні умов рецепту виходить найкращий результат як в частині смаку, так і у візуальному сприйнятті.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Картопля – 3 шт.
- Помідори черрі – 10 шт.
- Яйце перепелине – 7 шт.
- Печінка тріски – 1 банка
- Рукола – 150 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування салату з печінкою тріски і помідорами смачний! Картопля промиваємо, очищаємо від шкірки (якщо використовується молода картопля, припустимо залишити шкірку), нарізаємо невеликими кубиками.
Опускаємо шматочки картоплі в підсолений окріп і варимо протягом 15 хвилин при кипінні середньої інтенсивності, до готовності.
Викладаємо картоплю на друшляк і даємо рідини стекти, а картоплі – повністю охолонути.
Помідори черрі промиваємо, обсушуємо, ріжемо половинками.
Перепелині яйця варимо круто, охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Очищені яйця розрізаємо вздовж на дві частини кожен.
Рукколу промиваємо і просушуємо. Якщо є необхідність, рвемо руками листя шматками дрібніші.
В салатницю викладаємо підготовлену рукколу, шматочки остиглого картоплі, половинки помідорів черрі і розрізані перепелині яйця. Трохи присипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Збризкуємо лимонним соком.
Банку з консервованої тріскою розкриваємо, шматочки тріски викладаємо на поверхню салату в довільному порядку. Залишилися олією поливаємо салат зверху (досить використовувати 1-2 ст. л. олії.) Подавати до столу рекомендується відразу після приготування, поки салат не втратив свіжості.
Приємного апетиту!
Новости