Листковий салат з морквою і цибулею прекрасно різноманітить ваш святковий стіл і стане прекрасним доповненням до м’ясних і овочевих страв. Салат смачний і ароматний, приготувати його не складе труднощів, адже готувати з покрокової інструкцією з фото так просто. Печінка можете використовувати будь – курячу або свинячу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свиняча печінка або Яловича печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яйце – 5 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 300 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з печінки з цибулею? Відваріть картоплю в шкірці, ретельно вимивши попередньо щіткою. Яйця варіть 10 хвилин круто і охолодіть в крижаній воді. Очистіть продукти і натріть на тертці крупно. Сиру моркву очистіть, промийте, так само грубо натріть. Печінка відварити, великий шматок розріжте на кілька шматків для якнайшвидшої готовності, остудіть і натріть рівнозначними, з іншими складовими, шматочками.
Змастіть рослинною олією внутрішні боки і дно салатника.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками.
Пасеруйте його на гарячій сковороді з маслом до прозорої консистенції.
З’єднайте моркву з цибулею на сковороді і посмажте на середньому вогні до м’якості, трохи присипте сіллю і перцем.
Викладіть в салатник картоплю і намалюйте на ньому тонку сітку з майонезу, для цього в пакеті зробіть маленький отвір або перекладіть в новий пакет з відрізаним малим куточком.
Слідом перекладіть половину печінки, розподіливши по всій поверхні, і знову змастіть майонезом.
Протерті яйця, политі майонезными смужками, будуть третім шаром приголомшливого салату.
Решту печінка розподіліть на яйцях і покрийте майонезом.
Охолола зажарка з моркви і цибулі стане завершальним акордом неперевершеного страви. Намалюйте візерунок з майонезу або розмажте його по поверхні. Накрийте салат плівкою або тарілкою. Поставте в холод на 30 хвилин, щоб добре просочився.
Приємного апетиту!
Новости