Пекінська капуста прекрасна в салатах, вона має ніжну і хрустку структуру і надає страві свіжість. При цьому вона чудово поєднується з будь-якими інгредієнтами і заправками. Салатів з цим інгредієнтом безліч, пропонуємо вам спробувати ситну й дуже смачний салат з грибами і м’ясом, який можна зробити і святковим і повсякденним блюдом.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряче філе – 500 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Капуста пекінська – 500 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Часник – 1 зуб.
- Листовий салат – 3 шт.
- Батон – 300 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з пекінської капусти, можна використовувати як філе грудки, так і гомілки. Промийте його і наріжте тонкими смужками упоперек волокон. Розігрійте сковороду і додати олію. Обсмажте курку до золотистого кольору, при бажанні посоліть і поперчіть, можна трохи присипати, карі, але пам’ятайте, що в майонезі міститься сіль, не переборщіть. Перекладіть готові шматочки на тарілку.
Закип’ятіть воду в сотейнику і при кипінні опустіть очищені і вимиті гриби. Варіть 10 хвилин, після чого перекладіть в друшляк, дайте їм охолонути і розрізати на четвертини уздовж.
У капусти приберіть непривабливі листя, наріжте її тонко. Огірки промийте, обріжте хвостики і наріжте півкільцями.
Викладіть всі складові салату в тарілку і перемішайте з майонезом і сметаною. Така заправка більш легка і ніжна, ніж один майонез.
батона відріжте тверді шкірки, наріжте кубиками і відправте його підсушитися в духовку не довше 5 хвилин. Окремо змішайте 2 ст. л. рослинного масла і продавлений часник. Пересипте сухарики в окрему миску і збризніть часниковим соусом, перемішуючи, щоб він потрапив на велику частину грінок. Така проста маніпуляція аромат додасть всьому салату, але не перенасытит смаками.
На блюдо покладіть кілька салатних листя, викладіть салат і висипте сухарики.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і часником Салат з курячою грудкою і грибами Салати з куркою Салати з куркою і грибами