Салат з перцю, рису, цибулі і моркви з помідорами без стерилізації відрізняється м’яким томатним смаком з легким ароматів солодких перців. Закачування пахне літом і свіжими овочами. При цьому оцет при консервації не використовується.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Рис білий – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Масло соняшникове – 300 мл

Процес приготування:

Як почати готувати салат з рисом без стерилізації на зиму? Помідори порізати великими шматочками. Покришити моркву соломкою, цибулю нашаткувати кубиками. Перець порізати півкільцями або шматочками.

В глибоку каструлю влити олію, закип’ятити, всипати сіль і цукор.

Опустити в масло цибулю, потім через 2 хв. моркву, ще через 1 хв. томати і солодкий болгарський перець. Перемішати і тушкувати 10 хв. Додати промитий рис, варити близько 10-13 хв. Рис повинен залишатися злегка недовареним. Перекласти салат з рисом в стерильні банки і закатати.

Перевернути банки на кришки догори дном, укутати в теплу тканину і залишити на 12 годин до повного охолодження. Зберігати в затемненому прохолодному місці при постійній вологості.

Приємного апетиту!

Салат з перцю і моркви на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і рису на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без кабачків на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати на зиму