Салат з шинкою і сиром – легкий листковий салат, який готується за лічені хвилини, але також швидко зникає зі столу. Якщо взяти низькокалорійну шинку і маложирний сир, а зробити заправку з грецького йогурту або сметани – калорійність страви зменшиться і салат стане кориснішим. Огірок додасть свіжість страви. Для прикраси використовуйте свіжу зелень. Салат виходить простим і смачним. Таким салатом можна пригостити нежданих гостей. Салат можна подавати в одному великому салатнику або порційно у красивих келихах.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Шинка – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 200 гр.
- Огірки – 200 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з шинкою і сиром? Шинку наріжте тонкою соломкою або натріть на крупній тертці.
Огірки вимити і тонко наріжте соломкою або використовуйте тертку.
Сир натріть за допомогою великої терки.
Яйця відваріть, очистіть. Натріть на крупній тертці.
На крупній тертці натріть сир. Для більш красивої нарізки можна використовувати тертці для корейської моркви.
В глибокому салатнику зберіть салат викладіть яйця, добре просочіть майонезом.
Викладіть огірки, зробіть сітку з майонезу.
Тепер зверху викладіть шинку і теж просочіть майонезом.
Верхній шар – натертий сир. Також можна просочити майонезом, але не обов’язково. Прикрасьте дрібно нарізаною свіжою зеленню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Новости