Дивно, наскільки багатий смак може дати такий простий, малокомпонентный салат. Ніжна сьомга і тане в роті авокадо просто створені один для одного. Зелень і фета вдало доповнюють цей ідеальний баланс смаку. Салат оцінять і ті, хто дотримується правильного харчування, адже всі інгредієнти дуже корисні для здоров’я.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Авокадо – 1 шт.
- Сир Фета – 50 гр.
- Сьомга або Сьомга слабосолона – 50 гр.
- Листовий салат – 3 – 4 шт.
- Масло оливкове (холодного віджиму) – 2 – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з сьомгою і авокадо, для початку займемося авокадо. Його треба помити, розрізати гострим ножем уздовж навпіл. Щоб легко розділити дві половинки, потрібно прокрутити їх в протилежні сторони. Кісточку виймаємо, а м’якоть витягаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Салатні листя добре промити і обсушити паперовим рушником. Викладаємо їх на тарілку з розрахунку по три-чотири штуки на тарілку. На салатні листя висипаємо шматочки авокадо.
Сьомгу нарізаємо шматочками, співмірними з скибочками авокадо. Викладаємо нарізану сьомгу поверх авокадо на тарілку.
Сир фета витягуємо з упаковки, даємо стекти зайвої рідини.
Нарізаємо його кубиками, близькими за розміром з шматочками всіх компонентів салату. Викладаємо на тарілку зверху.
Збризкуємо салат лимонним соком і поливаємо оливковою олією. Сіль і перець використовуємо за смаком. Потрібно пам’ятати, що сьомга досить солона, як і фета.
Готовий салат відразу подаємо до столу, доки він свіжий і соковитий.
Приємного апетиту!
Новости