Салат з авокадо, тунцем і кукурудзою цілком здатний замінити цілий обід. Поживний і смачний, багатий вітамінами, він без проблем впишеться в рамки практично будь-якої дієти. Важливо вибирати якісні продукти, з хорошим складом. І, звичайно, авокадо має бути стиглим і м’яким.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Авокадо – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Тунець консервований – 200 гр.
  • Лимонний сік – 1 шт.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Орегано – за смаком
  • Листовий салат – 8 шт.

Процес приготування:

Готувати салат з тунцем і авокадо, і кукурудзою цікаво! Для початку підготуємо авокадо. Плоди потрібно промити, обсушити. Розрізаємо кожен авокадо уздовж навпіл, прокручуємо половинки в протилежні сторони. Розкриваємо авокадо, витягаємо кісточку половинки і очищаємо від шкірки. Тепер м’якоть потрібно порізати невеликими кубиками. Щоб авокадо не потемніла, можна злегка скропити його лимонним соком.

Переходимо до помідорів. Їх потрібно промити, обсушити і нарізати на шматочки, співмірні з шматочками авокадо. Якщо при нарізці виділилося занадто багато соку, його потрібно злити. Нарізаний помідор додаємо до авокадо.

Банку з консервованою кукурудзою розкриваємо, кукурудзу відкидаємо на друшляк, даємо стекти рідини і промиваємо під проточною водою. Додаємо підготовлену кукурудзу з решти інгредієнтів.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо гострим ножем на тонкі, прозорі півкільця. Висипаємо їх до інших нарізаним компонентів. Зверху додаємо сіль, мелений чорний перець, сушений орегано, поливаємо оливковою олією і лимонним соком. Акуратно перемішуємо, щоб рівномірно розподілити заправку і всі додані спеції.

Банку консервованого тунця відкриваємо, зайвий сік зливаємо. Виделкою поділяємо рибу на невеликі шматочки. Укладаємо на порційні тарілки листя салату, приблизно по дві штуки на порцію. На них ложкою викладаємо салат, а зверху розподіляємо шматочки тунця. Подаємо відразу після приготування, поки салат не втратив свіжості.

Приємного апетиту!

Новости