Салати з квасолею завжди виходять ситними і смачними. Квасоля і тунець відмінно поєднуються разом. Така холодна закуска порадує вас і ваших гостей.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Тунець консервований – 1 банка
  • Квасоля біла – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для заправки: –
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт салату з тунцем і квасолею гранично простий! Квасолю слід замочити перед процесом приготування, так як вона повинна настоятися 3-4 години. Можна попередньо залишити на ніч.

Промиваємо квасолю, потім варимо до повної готовності. На це може піти близько години. В кінці варіння додаємо сіль. Зливаємо і даємо охолонути.

Варимо яйця близько 10 хвилин в киплячій воді. Охолоджуємо, чистимо і дрібно нарізаємо.

Огірок ріжемо дрібними кубиками.

Подрібнюємо зелень, попередньо звільнивши її від стебел.

З тунця зливаємо рідину. Шматочки відправляємо на дно салатниці і ретельно розминаємо їх виделкою.

Додаємо в салатницю інші інгредієнти: квасоля, зелень, огірок і яйце.

Окремо готуємо заправку. У рослинне масло видавлюємо лимонний сік і перемішуємо. Додаємо в салат, солимо за смаком і ретельно перемішуємо. Готово! Можна подавати до столу.

Новости