Салати з квасолею завжди виходять ситними і смачними. Квасоля і тунець відмінно поєднуються разом. Така холодна закуска порадує вас і ваших гостей.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Тунець консервований – 1 банка
- Квасоля біла – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для заправки: –
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт салату з тунцем і квасолею гранично простий! Квасолю слід замочити перед процесом приготування, так як вона повинна настоятися 3-4 години. Можна попередньо залишити на ніч.
Промиваємо квасолю, потім варимо до повної готовності. На це може піти близько години. В кінці варіння додаємо сіль. Зливаємо і даємо охолонути.
Варимо яйця близько 10 хвилин в киплячій воді. Охолоджуємо, чистимо і дрібно нарізаємо.
Огірок ріжемо дрібними кубиками.
Подрібнюємо зелень, попередньо звільнивши її від стебел.
З тунця зливаємо рідину. Шматочки відправляємо на дно салатниці і ретельно розминаємо їх виделкою.
Додаємо в салатницю інші інгредієнти: квасоля, зелень, огірок і яйце.
Окремо готуємо заправку. У рослинне масло видавлюємо лимонний сік і перемішуємо. Додаємо в салат, солимо за смаком і ретельно перемішуємо. Готово! Можна подавати до столу.
Новости