Пропоную приготувати цікавий рецепт салату з тунцем і макаронами. Зазвичай макарони вживають як гарнір. Спробуйте приготувати салат, і ви не пошкодуєте. Салат виходить яскравим і красивим. Щоб салат виглядав незвичніше, візьміть кольорові макарони.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Тунець консервований – 200 гр.
- Макарони – 300 гр.
- Помідори черрі – 8 шт.
- Кукурудза консервована – 250 гр.
- Петрушка – за смаком
- Листовий салат для прикраси
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 2 шт.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з тунцем і макаронами. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для салату. Відкрийте банку з тунцем. Наберіть каструлю холодної води, посоліть, налийте трохи оливкової олії. Доведіть воду до кипіння, викладіть макаронні вироби відваріть їх до стану аль денте.
Салатні листя добре промийте, просушіть, порвіть руками на невеликі шматочки, викладіть в підготовлений салатник. Відкрийте банку консервованої кукурудзи, злити воду через сито. Викладіть кукурудзу в салатник.
Готові макарони злийте через сито і перекладіть в салатник. Із тунця злити рідину і за допомогою виделки трохи розімніть. Додайте в салат. Помідори черрі промийте, обсушіть, розріжте навпіл, додайте в салат. Петрушку промийте під проточною водою, просушіть, дрібно нарубаєте і додайте в салат.
Приготуйте заправку. У невелику миску влийте оливкове масло і бальзамічний оцет, додайте гірчицю, сіль і перець. Добре перемішайте.
Салат перемішайте і полийте приготованою заправкою. Ретельно розмішайте.
Готовий салат подавайте порційно в красивою посуді.
Приємного апетиту!
Новости