Варіантів салатів з тунцем досить багато. Цей відрізняється пікантною ноткою солоного огірка. Кукурудза додаємо ніжності, а яйця завжди вигідно підкреслюють загальний смак салату. Це ситне блюдо, яке підійде не тільки в якості закуски, але і, наприклад, вечері.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Тунець консервований – 1 банка
  • Огірки солоні – 3 – 4 шт.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Йогурт – 100 гр.
  • Кріп – 3 пучка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з тунцем і яйцем, і кукурудзою, готуємо компоненти для салату. Варимо яйця круто протягом 10-12 хвилин. Потім заливаємо холодною водою і залишаємо повністю охолонути. Кукурудзу з банки відкидаємо на друшляк, даємо стекти рідини, промиваємо проточною водою, знову даємо стекти. Огірки злегка віджимаємо від розсолу – зайва рідина не потрібна. Банку з тунцем розкриваємо, зливаємо сік.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, гострим ножем ріжемо на крейді шматочки.

Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи, натираємо на крупній тертці.

Огірки ріжемо уздовж на половинки, потім на смужки. Смужки поперек розрізаємо на маленькі кубики. Якщо під час нарізки огірків виділяється рідина, її необхідно злити.

В глибоку салатницю викладаємо тунець, трохи розминаємо його виделкою. Додаємо нарізану цибулю, натерті яйця, кубики солоних огірків, кукурудзу. Дрібно нарізаємо кріп і також додаємо до салату. Заправляємо всі зібрані інгредієнти натуральним йогуртом. При бажанні досолює і додаємо чорний мелений перець. Подавати до столу бажано відразу, так як з часом огірки можуть пустити сік, і салат стане занадто мокрим.

Приємного апетиту!

Новости