Салат з тунцем Нісуаз – це свіжий салат, в якому ідеально поєднується ціла веселка смаків свіжих овочів і риби. Яскрава колірна гамма цього по–справжньому літнього, середземноморського салату не може залишити вас байдужим і не викликати апетит.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 150 гр.
- Болгарський перець солодкий – 100 гр.
- Огірки – 100 гр.
- Листовий салат – 4 листи
- Анчоуси – 100 гр.
- Тунець консервований – 100 гр.
- Квасоля біла – 100 гр.
- Цибуля синя – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Петрушка – 4 гілки
- Сіль 0.25 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати салат з тунцем Нісуаз? Квасолю промити, засипати в каструлю, залити водою і відварити до готовності. Готову квасолю обсмажити з часником в сковороді на рослинному маслі 2-3 хвилини, посолити і поперчити. Так ми додамо квасолі приємний смак і аромат. Якщо ви вирішили замінити відварну квасоля консервована – даний пункт можна пропустити, так як в консервованої квасолі вже є спеції.
Помідор промиваємо, розрізаємо навпіл і нарізаємо часточками.
Перець промиваємо, очищаємо від серцевини і нарізаємо тонкими скибочками.
Огірок промиваємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо тонкою соломкою.
Листя салату промиваємо під проточною водою, даємо їм трохи обсохнути і рвемо руками на невеликі шматочки. Кладемо в салатник листя салату, огірок, перець і помідори.
Цибулину очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями і додаємо до овочів.
Петрушку промиваємо, даємо обсохнути і дрібно рубаємо. Кладемо в глибоку миску, додаємо сіль, перець, сік половини лимона і оливкову олію. Все добре перемішуємо і даємо настоятися.
В порційну тарілку викладаємо овочі, на них викладаємо квасоля з часником і анчоуси. Зверху викладаємо основний інгредієнт салату Нісуаз – шматочки тунця і поливаємо все заправкою. Салат найкраще заправляти перед подачею, овочі збережуть свою свіжість і не пустять сік. Салат готовий до подачі, приємного апетиту!
Новости