Салат з яловичиною і болгарським перцем готується дуже просто. Головне – вибрати якісне, ніжно м’ясо і заздалегідь відварити його. Таке блюдо досить ситна, так що використовувати його можна як закуску, але і як варіант обіду або вечері.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори черрі – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Яловичина – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 50 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з яловичиною і болгарським перцем. Попередньо необхідно яловичину відварити в підсоленій воді на середній температурі плити протягом, як мінімум, години. До кінця варіння волокна м’яса повинні бути м’якими. М’ясо виймаємо з бульйону і даємо йому повністю охолонути.
Яловичину нарізаємо тонкими короткими смужками упоперек волокон.
Болгарський перець промиваємо, видаляємо ніжку і насінну коробочку. М’якоть нарізаємо тонкими смужками. Для більшої естетичності, розмір смужок повинен бути близький до розміру шматочків м’яса.
Помідори промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кожен на дві половинки. Цибулю очищаємо від лушпиння і гострим ножем нарізаємо його на тонкі прозорі півкруги. Промитий і обсушенный кріп з петрушкою також дрібнийпро ріжемо.
В глибоку салатницю викладаємо нарізану яловичину, помідори, смужки перцю, цибулю і зелень.
Поливаємо салат олією, додаємо за смаком сіль і чорний мелений перець. Акуратно перемішуємо і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Новости