М’ясні салати з яловичини по праву називають чоловічими. Апетитна закуска з ситної яловичиною відмінно підійде навіть за основне блюдо. Приготування вас не мучитиме своєю складністю, а з надовго запам’ятають приголомшливий смак салату.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Огірки солоні – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яблука (зелені) – 1 шт.
- Кінза – 1 пучок
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Приправа для риби – на смак
- Зелень – для прикраси
- Для заправки: –
- Майонез – 3 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з яловичиною і солоними огірками? М’ясо відварюємо з вашими улюбленими приправами. Можна трохи посолити. Якщо варите один великий шматок, то це може зайняти близько 40 хвилин, невеликі шматки займуть менше часу. Але все ж відварити яловичину краще заздалегідь, щоб встигла охолонути.
Цибулю найкраще взяти червоний, салатовий. Його ми нарізаємо тонкими півкільцями.
Нарізану цибулю кладемо в окрему ємність і заливаємо оцтом. Залишаємо маринуватися на час.
Охолоджену яловичину нарізаємо невеликими тонкими смужками. Відправляємо в салатницю.
Солоні огірки дрібно нарізаємо. Для зручності можна перетерти на тертці. Додаємо їх до яловичині.
Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо кісточки і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо в салат.
Листя кінзи подрібнюємо і закидаємо до інших інгредієнтів. Стебла в салаті не потрібні.
Готуємо заправку. Очищаємо часник і подрібнюємо його. Краще використовувати прес для часнику.
У невеликій глибокій тарілці змішуємо сметану і майонез.
До суміші вливаємо оливкова олія, сіль і перець. Збиваємо до однорідності. Можна збити блендером.
Заливаємо заправкою салат і додаємо маринований лук. Додатково перчити і солити не потрібно. Перемішуємо.
Салат відправляємо в холодильник на час. Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню. Блюдо готове, приємного апетиту!
Новости