М’ясні салати ідеальні для застілля: вони ситні, поживні і смачні. Салат з яловичиною, перцем і солоними огірками якраз такий. Він незвичайний і пікантний, тому точно надовго запам’ятається як гостям, так і домочадцям.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 250 гр.
- Огірки солоні – 200 гр.
- Опеньки свіжі – 150 гр.
- Морква – 2 – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Петрушка – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Опеньки варимо близько години на середньому вогні. Потім зливаємо воду, даємо грибів охолонути.
Розморожену яловичину варимо близько години в підсоленій воді.
Цибулю очистити, дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці. На рослинній олії смажимо цибулю до золотистого кольору, додаємо моркву, перемішуємо, вливаємо 1/3 ст. води.
Гриби нарізаємо невеликими шматочками, охолоджену яловичину нарізаємо соломкою. Перець і солоні огірки також нарізаємо соломкою. До цибулі і моркви йдіть тушкуватися яловичину, гриби і перець, готуємо близько 15 хвилин. В кінці додаємо солоні огірки, все солимо і перчимо.
Салат знімаємо з вогню, перекладаємо в салатник, заправляємо майонезом, перемішуємо. Дрібно рубаємо зелень петрушки, посипаємо їй зверху нашу страву. Салат з яловичиною, перцем і солоними огірками подавати гарячим.
Як приготувати опеньки - рецепти