Мова – дієтичний делікатес, з якого готують різні цікаві та незвичайні закуски. Рекомендую приготувати салат з мовою, грибами і болгарським перцем. Процес приготування мови досить тривалий, тому раджу зварити мову заздалегідь.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Яловичий язик – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Листовий салат – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Для заправки: –
  • Масло оливкове – 50 гр.
  • Гірчиця – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Естрагон – 1 ч. л.
  • Бальзамічний оцет – 3 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з мовою, грибами і болгарським перцем. Яловичий або свинячий язик добре промийте під проточною водою. Перекладіть в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть мову близько двох годин. Готовий язик перекладіть в холодну воду, остудіть і очистіть. Очищений мова наріжте тонкими скибочками.

Помідор промийте, обдайте окропом, зніміть шкірку і наріжте часточками.

Печериці очистіть, поріжте тонкими скибочками. Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії і обсмажте нарізані печериці до золотистого кольору.

Салат добре промийте під водою, обсушіть і порвіть на невеликі шматочки руками. Огірок і перець ретельно вимийте. Огірок наріжте тонкими скибочками. Болгарський перець очистіть від серцевини і насіння, наріжте тонкими скибочками або соломкою.

У невеликій піалі з’єднайте всі інгредієнти для заправки. Ретельно перемішайте.

Смажені шампіньйони, нарізані огірки та болгарський перець, а також салатні листя перемішайте зі столовою ложкою заправки, викладіть на середину посуду, в якому будете подавати салат.

По колу викладіть часточки помідора, обвернутого тонкими шматочками мови, і зверху полийте залишилася заправкою.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком