Мова – дієтичний делікатес, з якого готують різні цікаві та незвичайні закуски. Рекомендую приготувати салат з мовою, грибами і болгарським перцем. Процес приготування мови досить тривалий, тому раджу зварити мову заздалегідь.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Яловичий язик – 200 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Листовий салат – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Для заправки: –
- Масло оливкове – 50 гр.
- Гірчиця – 25 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Естрагон – 1 ч. л.
- Бальзамічний оцет – 3 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з мовою, грибами і болгарським перцем. Яловичий або свинячий язик добре промийте під проточною водою. Перекладіть в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть мову близько двох годин. Готовий язик перекладіть в холодну воду, остудіть і очистіть. Очищений мова наріжте тонкими скибочками.
Помідор промийте, обдайте окропом, зніміть шкірку і наріжте часточками.
Печериці очистіть, поріжте тонкими скибочками. Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії і обсмажте нарізані печериці до золотистого кольору.
Салат добре промийте під водою, обсушіть і порвіть на невеликі шматочки руками. Огірок і перець ретельно вимийте. Огірок наріжте тонкими скибочками. Болгарський перець очистіть від серцевини і насіння, наріжте тонкими скибочками або соломкою.
У невеликій піалі з’єднайте всі інгредієнти для заправки. Ретельно перемішайте.
Смажені шампіньйони, нарізані огірки та болгарський перець, а також салатні листя перемішайте зі столовою ложкою заправки, викладіть на середину посуду, в якому будете подавати салат.
По колу викладіть часточки помідора, обвернутого тонкими шматочками мови, і зверху полийте залишилася заправкою.
Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати з яловичим язиком