Салат з яловичим язиком і огірками можна віднести до розряду делікатесних страв. За смаком, він чимось нагадує звичний для нас салат олів’є, проте багатша за інгредієнтами і складніше в приготуванні. Однак нехай це вас не лякає: якщо точно слідувати рецептом, ви отримаєте соковитий просочений салат.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичий язик – 380 кг
- Огірки мариновані – 4 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Оливки – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Каперси – 50 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Горошок зелений консервований – 160 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Яйце перепелине – 6 шт.
- Перець чорний горошок – 5 гр.
- Перець запашний мелений – 4 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – за смаком
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Вустерський соус – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт салату з мовою і огірками гранично простий! Яловичий язик почистити за допомогою щітки, промити в холодній воді. Помістити мову в каструлю, залити холодною водою. Коли бульйон закипить, його потрібно посолити за смаком, додати горошини чорного і запашного перцю, 1 очищену цибулину. Зменшити вогонь до слабкого кипіння і варити близько 3 годин, за 15 хв. до кінця варіння покласти лавровий лист. Приготувався мова дістати з бульйону і залити на 2 хв. холодною водою, а потім очистити і охолодити. Відрізати приблизно половину мови, друга половина не знадобиться. Нарізати мова кубиками з гранню близько 1 див.
Картоплю зварити в мундирі до готовності, остудити, очистити і нарізати кубиками.
Мариновані або солоні огірки нарізати кубиками. Одну невелику цибулину очистити і дрібно нарізати. Один огірок нарізати тонкими пластинками для прикраси.
Три курячих яйця зварити круто, очистити і нарізати кубиками. Перепелині яйця варити приблизно 3 хв., очистити і порізати навпіл.
Для соусу розбити 1 яйце в ємність блендера. Додати до нього цукровий пісок, столову гірчицю, лимонний сік, 1 ч. л. солі і ворчестерський соус. Пробити блендером до однорідності. Влити масло і знову збити до загусання соусу. Вийде домашній майонез.
В салатник скласти нарізані інгредієнти, відправити туди ж оливки без кісточок і каперси. Перемішати, розкласти по порційних тарілках, прикрасити платівкою огірка, половиною перепелиного яйця і зеленою цибулею.
Дати салату трохи просочитися і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати з яловичим язиком