Салат з яловичим язиком і огірками можна віднести до розряду делікатесних страв. За смаком, він чимось нагадує звичний для нас салат олів’є, проте багатша за інгредієнтами і складніше в приготуванні. Однак нехай це вас не лякає: якщо точно слідувати рецептом, ви отримаєте соковитий просочений салат.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичий язик – 380 кг
  • Огірки мариновані – 4 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Оливки – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Каперси – 50 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Горошок зелений консервований – 160 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Яйце перепелине – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 гр.
  • Перець запашний мелений – 4 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Вустерський соус – 1 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт салату з мовою і огірками гранично простий! Яловичий язик почистити за допомогою щітки, промити в холодній воді. Помістити мову в каструлю, залити холодною водою. Коли бульйон закипить, його потрібно посолити за смаком, додати горошини чорного і запашного перцю, 1 очищену цибулину. Зменшити вогонь до слабкого кипіння і варити близько 3 годин, за 15 хв. до кінця варіння покласти лавровий лист. Приготувався мова дістати з бульйону і залити на 2 хв. холодною водою, а потім очистити і охолодити. Відрізати приблизно половину мови, друга половина не знадобиться. Нарізати мова кубиками з гранню близько 1 див.

Картоплю зварити в мундирі до готовності, остудити, очистити і нарізати кубиками.

Мариновані або солоні огірки нарізати кубиками. Одну невелику цибулину очистити і дрібно нарізати. Один огірок нарізати тонкими пластинками для прикраси.

Три курячих яйця зварити круто, очистити і нарізати кубиками. Перепелині яйця варити приблизно 3 хв., очистити і порізати навпіл.

Для соусу розбити 1 яйце в ємність блендера. Додати до нього цукровий пісок, столову гірчицю, лимонний сік, 1 ч. л. солі і ворчестерський соус. Пробити блендером до однорідності. Влити масло і знову збити до загусання соусу. Вийде домашній майонез.

В салатник скласти нарізані інгредієнти, відправити туди ж оливки без кісточок і каперси. Перемішати, розкласти по порційних тарілках, прикрасити платівкою огірка, половиною перепелиного яйця і зеленою цибулею.

Дати салату трохи просочитися і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком